sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Dynaaminen malli, vielä kerran
Onneton rakkauteni Bloggerin Dynaamiseen malliin vaatii vielä yhden kokeilun. Täällä testibogissa voin vapaasti mellastaa. Lukija käy täällä omalla vastuullaan. Lukijalaatikon löytää, jos oikein kovasti haluaa. Se kurkistaa oikeassa reunassa, kuten muutkin gadgetit. Ystävällisellä hiirennäppäyksellä se tulee näkyviin. Kas, toisinaan se katoaa! Mutta tulee taas näkyviin jos sivun lataa uudelleen. Myös kommentointi on mahdollista. Ehkä joudut taas lataamaan sivun uudelleen. Tai lataamaan blogin uudelleen. Jos sekään ei auta, näppää postauksen ostsikkoa. Kokeile toista selainta. Yritä huomenna uudelleen...

Kuten arvaat, pelkäsin että Dynaamiset hankaluudet karkoittavat lukijan houkuttelemisen asemesta. Tähän blogiin kurkkaavat vain sinnikkäimmät, joten en ole huoissani.

Suurin pettymys oli se, että Dynaaminen ei huomioi monia muotoilujani. Se on kovin omatahtoinen.

Äskettäin palautin viimeisen kolmesta blogistani ruotuun, eli muutin tavalliseksi Blogger-malliksi. "Awesome " on suosikkini, erityisesti yksi niistä. Mutta kun Dynaaminen  on niin hauska! Lukija voi valita mallin, jolla blogia selailee. (Tämä on vielä niin lyhyt blogi, ettei selailusta paljoa kostu)

Apropos, se hauska temppu, jota mainostin K50-blogissa, ei ole viime aikoina toiminut. Tarkoitan sitä, jossa mitä tahansa Blogger-blogia voi tarkastella dynaamisesti lisäämällä osoitteeseen: /view/flipcard (tai classic tai mosaic jne). Käytin sitä usein, mutta enää ei onnistu.- Tosin en tiedä, koskeeko muutos ainoastaan minun selaimiani, tai peräti uutta käyttöjärjestelmääni. Sitäpä voisinkin vielä tutkia. Tai kysellä toisilta opinhaluisilta bloggaajilta.

—Nyt minua kiinnostaa nähdä, toimiiko TAULUKKO tässä mallissa. Aikaisemmin väitin että ei toimi. Ihmeekseni huomaan, että tekemäni TAULUKKO-sivut toimivat täällä edelleen muutoksen jälkeen.

—Olen myös utelias näkemään, tuleeko roskapostia yhtä paljon kuin ennen. K50-blogiin laitoin sanavahvistuksen kokeeksi, ja katson mitä se vaikuttaa.


3 kommenttia:

 1. Dynaminen on alkuajoista vähän parantunut, mutta ei kovin käyttäjäystävällinen ole vieläkään.
  Joissakin blogeissa olen törmännyt, että en saa tätä kommettilaatikkoa lainkaan näkyviin. Ei voi kommentoida siis!

  Näkymät toimivat vielä muutama viikko sitten, mutta ei tosiaan enään! Mosaiikkinäkymäni ei näytä toimivan sivuni linkistäkään. Firefox ja Chromella kokeilin.
  Osoitteessasi se loppu onkin nyt /?view=mosaic Mutta sekään ei toimi nyt ei muiden eikä omassa blogissani? Yksi dynaamisen hauskoista jutuista ja sekin on nyt muutettu, vai onko vai tilapäinen häiriö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä päässyt edes tähän omaan kommenttilaatikkooni ilman noita temppuja (joita luettelen tekstissä)... Turha kuvitella, että kommentoijan kärsivällisyys riittää.
   Tosiaan, osoitekoodi on muuttunut. Sama havainto: se ei toimi kuten ennen kaikissa Blogger-blogeissa.. Ainoastaan dynaamisessa mallissa näkymän voi valita luettelosta. Arvelen, että vain bloggaaja itse viitsii niitä ihastella. Lukija , joka käy kurkkaamassa seuraamiensa blogien uusimmat päivitykset, tuskin jää yhteen blogiin leikkimään.

   Ihan uteliaisuuttani säilytän toistaiseksi tämän testiblogini dynaamisena. Välillä kurkin kertooko Blogger Buzz mitään uutta tästä. Alkuinnostus oli suuri.

   Poista
 2. Suuressa blogisiivouksessa jätän tämän postauksen muistoksi dynaamisista harharetkistäni. Tätä kirjoittaessani malli on palautettu "tavalliseksi"

  VastaaPoista

Kerro, niin vastaan!